Singing Big-Band

Het is een bijzondere ervaring om ruim dertig muzikanten, keurig verdeeld over een podium, bezig te zien en horen met een grote diversiteit aan bigband-composities, uiteenlopend van Goodman en Sinatra-classics tot eigentijdse Average White Band en Robbie Williams-arrangementen. In deze setting speelt Het Stroat Ensemble volledig uitversterkt en is het repertoire verbreed met nummers, waarin de zang een belangrijke rol speelt. Desondanks ziet het geheel er alles behalve uit als een brave bigband, maar het swingt des te meer.

Stroat ‘op straat’

Een beetje als de ‘singing’ bigband, maar dan zonder de zanger, draden, stekkers en microfoons. Het orkest heeft nu wat meer bewegingsvrijheid en zoekt steeds de plek op waar het contact met het publiek optimaal is. Als een mobiele bigband begeeft Het Stroat Ensemble zich tussen het publiek. Dankzij een enorm feestrepertoire, dat in de afgelopen 33 jaar is opgebouwd, lukt het steeds weer om een uniek feesttapijtje te leggen. Tussen het muziek maken door, houden de muzikanten altijd ruimte voor de nodige grappen. Grensoverschrijdend muziek maken is ook zo’n specialiteit; in tal van Duitse feesttenten en op dorpspleinen heeft men dat el eens mogen ervaren.

Serenade

Een muzikaal vluggertje, maar dan wel met een bijzonder hoog, opvallend en verrassend feestgehalte. Een serenade is vaak nog snel even te regelen, omdat ook de aanleiding in de meeste gevallen gewoonweg niet te plannen is . Het Stroat Ensemble maakt van serenades steeds weer iets bijzonders en gedenkwaardigs. Het Stroat Ensemble is de verrassing voor het feestvarken, de jubilaris, de gedecoreerde, de kampioen, de bruid, de held of andere onwetenden; gewoon boeken!